Vlaamse regering stapt naar de raad van state voor vliegroutes boven Vilvoorde.

Pure verkiezingspropaganda!


De fors toegenomen lawaaihinder door opstijgende vliegtuigen boven Vilvoorde hebben wij reeds in november vorig jaar aangekaart (lees DVC-vliegtuiglawaai.pdf).

Pas vandaag en kort voor de verkiezingen van mei 2014, reageren de Vlaamse CD&V-excellenties Peeters en Schauvliege en stappen ze naar de raad van state. 
Dit initiatief komt er als reactie op het ook al rijkelijk laat protest van enkele burgemeesters uit de noordrand.

Dit kunnen wij enkel beschouwen als een verkiezingsstunt omdat er kordatere middelen ter beschikking staan om staatssecretaris en despoot Wathelet, als enige architect van de nieuwe geconcentreerde vliegroutes boven Vilvoorde, een halt toe te roepen.

Het huidige federaal regeerakkoord omschrijft dat er tijdens deze legislatuur geen enkele wijziging mag aangebracht worden aan de bereikte spreidingsakkoorden met betrekking op de vluchtroutes boven Brussel, noord- en oostrand.

Het is duidelijk dat cdH-er Wathelet de regeerakkoorden eenzijdig ondermijnt en het zou aldus voor de Vlaamse meerderheidspartijen in de federale regering (CD&V, sp.a en Open Vld) veel meer impact hebben indien zij hun regeringsdeelname zouden opzeggen. 

Dit zou pas de Waalse excellenties tot inzicht kunnen brengen in tegenstelling tot twee drie jaar wachten (tot na de verkiezingen) op de uitspraak van de raad van state.

Over electoraal gespin met hoop op gewin gesproken!


Alle traditionele partijen blinken hier weer uit in schaamteloze politieke hypocrisie en ongeloofwaardigheid op kap van de belastingbetaler en inwoners van de noordrand.


Geert De Zaeyteyt - Bestuurder Vilvocraten - 0475 71 59 98Uitschrijven op deze nieuwsflash kan via stem@vilvocraten.be


©2010-2011 Vilvocraten vzw
e-mail: stem@vilvocraten.be
Site-Hits: 251666